Paul Breddels | Art

Jouw eigen verhaal aan de muur

Een abstract schilderij dat jouw eigen verhaal vertelt? Een uniek persoonlijk kunstwerk dat niet alleen een goed schilderij is maar voor jou een extra betekenis heeft?

Ik maak schilderijen in opdracht, die een “portret” zijn van jouw verhaal. In de geschiedenis van de kunst zijn er altijd mensen geweest die belangrijke personen of gebeurtenissen hebben laten vastleggen door een kunstenaar. Ik doe hetzelfde, maar dan in een abstract schilderij.

Portret van een gevoel.

Mijn werk wordt beïnvloed door verhalen, emoties of gebeurtenissen. Een schilderij is een verhaal dat een gevolg is van een oneindig aantal bewuste en onbewuste beslissingen. Elke andere beslissing zou tot een ander verhaal hebben geleid. Net zoals een persoon model zal zitten voor een portret, zullen in dit geval één of meerdere gesprekken aan het proces vooraf gaan.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Eerst maken we een afspraak om het project te bespreken. Dat is natuurlijk geheel vrijblijvend. Zijn we een match? Heb ik er een gevoel bij, voelt het voor jou goed? Daarnaast spreken we natuurlijk ook wat praktische zaken af zoals afmetingen, eventuele andere voorkeuren en de kosten.  

Als we allebei besluiten dat we een match zijn, gaan we aan de slag.

We gaan uitgebreid in gesprek over de dingen waar het werk over moet gaan. Jij bepaalt zelf wat je wilt vertellen. Jouw verhaal is de inspiratiebron waaruit het kunstwerk zal ontstaan. Ik wil graag dat mijn werk meer is dan decoratie.

Wanneer je interesse hebt om samen met mij dit avontuur aan te gaan, dan wil ik er graag met je over van gedachten wisselen.

De kosten

We spreken van tevoren een prijs af die het schilderij uiteindelijk zal kosten. Voor een indruk van de prijzen kun je naar vergelijkbaar werk op mijn site kijken. 

In het geval dat het werk toch niet aan je verwachting voldoet, kun je altijd besluiten het niet te nemen. In dat geval blijft het werk van mij. Het verhaal dat de achtergrond van het werk is, blijft natuurlijk tussen ons. Het is en blijft een abstract schilderij en de aanleiding van het ontstaan hoeft niemand te weten. 

Ik kan op mijn beurt ook besluiten om de opdracht terug te geven. Als het schilderij niet aan mijn eisen voldoet, heb ik liever niet dat het de wereld in gaat.

En wat krijg je dan eigenlijk echt?

Een verhaal aan je muur dat zich zal blijven ontwikkelen zolang als het bij jou mag wonen.

Je kunt zelf besluiten of je dit verhaal met anderen wilt delen of het liever voor jezelf houdt. De bedoeling is dat je gewoon een goed stuk abstracte kunst aan de muur hebt met een persoonlijke betekenis voor jou.

Interesse?

Als je hier meer over wilt weten, neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. 

chevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram