Het Gulden Schot!

Posted by on Nov 19, 2020 in Uncategorized | No Comments

Wie herinnert zich het “Gulden Schot” met Kees Schilperoort nog?

Voor de jonkies (en de vergeetachtigen ) een kleine schets. Het “Gulden Schot” was een kijkcijfer kanon op de zaterdagavond, waarbij de inbellende kandidaten een camera met hun stem moesten bedienen. Op die camera was een kruisboog bevestigd en dat geheel was gericht op een roos. Naar links, naar rechts, naar boven, naar boven, naar boven, naar links, naar beneden, stop, Vuur! Dan was het natuurlijk bedoeling dat op moment de pijl uit de kruisboog de roos zou raken. Wat er te winnen was weet ik niet meer.

Zo ben ik een beetje als ik mijn online open atelier dagen heb.

De bezoeker die thuis achter een scherm ziet bedient mij en mijn camera door aan te geven waar ik die camera op zal richtten.

Nee, die ene die daar boven hangt laat die nog eens een keer zien? Dan even later, kan je die ene rode die op die andere muur hing nog eens laten zien?

Zo ben ik dan dus de ogen van mijn bezoekers, terwijl we het ondertussen kunnen hebben over het werk en de achtergrond ervan.

Wat zijn die open dagen dan?

Het is een alternatief voor een fysiek atelier bezoek. Via Jitsi-Meet kan je online via je browser of telefoon mij en mijn atelier bezoeken. Jitsi-Meet is een video groep chat programma die een lijkt op Zoom.

Ik kan rondlopen en je laten zien waar ik mee bezig ben. Dat is trouwens ook voor mij leuk en nuttig. Het is erg fijn om feedback te krijgen en ook gewoon gezellig om op deze mannier mensen op bezoek in mijn atelier te hebben. Zeker nu in tijden waar ook hier in Zweden de mogelijkheden tot fysieke ontmoetingen beperkt zijn.

Tijdens de open dagen heb ik mijn Jitsi-Meet room openstaan en kun je altijd inloggen. Buiten die tijden maak ik graag een afspraak met je voor een bezoekje.

Waar?

Hier vind je mijn Online Open Studio